Review boek cactussen haken
Review boek cactussen haken

Toen ik het boek ‘Cactussen haken’ van Sarah Abbondia een aantal keer vluchtig langs zag komen op de social media, dacht ik dat er misschien een stuk of 10 haakpatronen van cactussen in zouden staan. Maar niets is minder waar, er staan maar liefst 16 haakpatronen van cactussen en 14 haakpatronen van vetplanten in het boek.

Zelf heb ik ook een paar haakpatronen van cactussen ontworpen voor op Haakinformatie, het is gewoon ontzettend leuk werk om te haken en ze staan ook leuk in huis. De gehaakte cactussen van Sarah Abbondia zien er ook heel echt en levendig uit, mede door het materiaalgebruik. Bijzonder is dat de patronen gebaseerd zijn op echt bestaande cactussen zijn en dus geen fantasie ontwerpen zijn.

Het boek begint met een uitleg van de materialen, technieken en gereedschappen. Er zijn bijvoorbeeld in een aantal cactussen kleine kraaltjes verwerkt, in sommige projecten wordt gebruikt van ijzerdraad e.d. Vervolgens gaat het boek verder in op de gebruikte haaktechnieken.

De haakpatronen die eerst worden behandeld zijn die van de aardkluiten (in 5 verschillende formaten) voor onder de cactussen.

Cactussen

De namen van de cactussen uitschrijven heeft denk ik weinig zin. Ik denk dat er weinig mensen zijn die precies weten welke Latijnse naam er bij welke cactus hoort, dus bij deze een screenshot van de cactussen die in het boek staan.

Vetplanten

Tussen de vetplanten zitten ook we een aantal hele gave soorten. Een screenshot van alle vetplanten die in het boek staan:

cactussen haken inhoud deel 2

De prijs van dit boek is ongeveer € 16,50. Momenteel zie ik dat er bij een aantal winkels langere levertijden voor dit boek van toepassing zijn. Dus dat is even opletten.

Lisa