Babysets haken review boek
Babysets haken review boek

Helemaal blij met mijn nieuwe boek babysets haken van Stephanie Trouwborst! Toen ik het boek doorbladerde kreeg ik meteen de kriebels en moest ik aan één van de leuke babysets gaan beginnen. Hebben mijn nichtjes even geluk 🙂

Garen

De beestjes zijn weer echt herkenbaar de stijl van CuteDutch met het heerlijk zachte pluizige garen. Ik vind dit garen een superleuk effect geven en de beestjes zijn veel zachter dan wanneer je ze met alleen katoen zou haken. Ik denk dat ze daardoor al snel meer in de smaak zullen vallen bij kinderen. Het pluizige ziet er ook nog eens veel liever uit.

Wel is het wennen om met pluisgaren te haken. Je moet niet perfect willen haken, je laat gewoon wel eens een steekje vallen of je haakt er één teveel. Het is echt een beetje op gevoel haken, maar van die kleine foutjes zie je helemaal niets. Het is elke toer goed tellen en ook goed bijhouden bij welke toer je bent. Even doorzetten om de slag te pakken te krijgen en je hebt een heel leuk resultaat. In het boek vind je overigens een duidelijke uitleg over het gebruik van pluisgaren.

Boek

Het boek ziet er mooi uit met zijn heldere professionele foto’s. De tekst is duidelijk leesbaar en de patronen zijn heel goed te begrijpen. Er wordt aan het begin van het boek uitleg gegeven over de gebruikte materialen en de gebruikte haaksteken. Ook bevat het boek een toelichting met foto’s over het in elkaar zetten van de beestjes. Het boek heeft 82 pagina’s en kost € 12,95.

Inhoud van het boek

In het boek staan 4 beestjes, namelijk
. Een hondje
. Een varken
. Een muis
. Een aapje

Ze zien er allemaal even lief uit. Per setje heb je vier onderdelen met één beestje als thema. Zo heb je in elke set:
. Een rammelaar
. Een knuffel
. Een spaarpot
. Een knuffeldoekje

Review Boek Babysets Haken Hondje

Verder
De spaarpot zou ik wel op een hoge plek zetten. Persoonlijk ben ik bang dat de baby er muntjes uit kan krijgen via de onderkant of bovenkant. Ik moet er niet aan denken dat die muntjes ingeslikt worden.

Zelf ben ik het setje van konijn Kyra aan het haken. Op de website van CuteDutch kan je per beestje het complete haakpakket kopen. Ideaal want dan weet je zeker dat je alles bij elkaar hebt. Vaak heb ik dat ik in de ene webshop het ene vind en in de andere webshop het andere… niet handig en zo een pakket lost dat op. Lastig als ik ben wou zelf een groene (ja groene) versie van het konijn Kyra maken. Fijn dat dit helemaal geen probleem was en het pakket op mijn kleurkeuze werd aangepast.