Review Boek Amigurumi aan Zee

Review Boek: Amigurumi aan Zee

Review Boek Amigurumi aan Zee

De afgelopen tijd zag ik al het boek ‘Amigurumi aan Zee’ van Natasha Tishchenko al diverse keren langskomen op social media en van wat ik daarop zag, vond ik het er al fantastisch uitzien. Nu ik het boek in handen heb, overtreft het mijn verwachtingen. Je moet echt talent hebben om amigurumi te ontwerpen met zulke fantasierijke vormen, kleuren en details. Ze lijken wel uit een tekenfilm te zijn weggelopen. Je ziet gewoon dat er veel tijd en liefde in dit boek is gestoken.

Ik denk dat het supergaaf is om een kinderkamer helemaal in dit haakthema te maken. Je zou de vissen en kwal aan visdraad kunnen hangen voor een blauwe muur. Een boekenplank met de piraten en/of zeemeerminnen erop. De gehaakte zeesterren aan de muur plakken.

Het boek begint met informatie over materialen, de opbouw van de patronen en afkortingen die worden gebruikt. Daarna volgt er een geschreven uitleg met afbeeldingen van de gebruikte steken. Bij elke steek staat ook een QR-code, die leidt naar een video-instructie van de steek. Bij de patronen staan afbeeldingen van de lastigere punten in het haakproces en het bevestigen van de onderdelen. Hou er rekening mee dat er ook vaak met ijzerdraad gewerkt wordt.

Amigurumi aan zee maanvis

Ik ben begonnen met Stripey de Maanvis (zie foto voor het (nog niet opgevulde) koppie dat ik inmiddels af heb). Bij sommige delen moet je echt even je hoofd erbij houden, omdat er niet altijd gelijkmatig gemeerderd wordt om de juiste vorm te krijgen.

Je kunt natuurlijk je eigen draai aan de amigurumi geven door andere kleuren te gebruiken of ze op een andere manier te borduren, kraaltjes of knoopjes te gebruiken. Voor veel amigurumi heb je maar een beetje garen nodig van één kleur, dus kun je ook kijken wat je van je restjes erin kwijt kunt. Ik kwam voor de maanvis niet uit met mijn restje mintgroen, dus ben ik gewoon verder gegaan met blauw dat elders in de vis ook weer terug komt.

Hieronder geef ik een opsomming van de patronen die je in het boek vindt.

Patronen in het boek Amigurumi aan Zee

 • Stipey de Maanvis – Een kleurrijke vis met prachtige gestreepte vinnen en geborduurde details.
 • Sunny de Zeeduivel – Een humoristische zeeduivel met een eigen lampje dat via een soort hengel uit zijn hoofd komt. Hij heeft wel scherpe tanden.
 • Boris de Visser – Precies zoals je denkt dat een echte visser eruit ziet. Een rode baard, vissershoedje op, een blauw/wit gestreept shirt en een vis in zijn broekzak.
 • Joni de Goudvis – Een speelse goudvis met een gestreepte trui aan, een visserspetje op in de vorm van een bootje en gestippelde groene vinnen.
 • Bella de Kwal – Bella heeft mooie lange gekleurde tentakels en een soort geplooid ‘rokje’ aan.
 • Sheldon de Kraken – Is een relaxte oranje inktvis met blauwe tentakels en een leuk geel kapsel.
 • Spikey de Koraalduivel – Een geweldig gave koraalduivel met gestreepte stekelvinnen en grote ogen.
 • Salvador de Kreeft – Salvador heeft een blauw tuinpak aan en 6 benen en uiteraard armen met scharen eraan. En o ja hij heeft een snor die perfect bij hem past.
 • Agnes de Zeemeermin – Een prachtige zeemeermin met zeesterren op haar staart en zeeschelpen als bikinitopje. Ze heeft mooie sierlijke krullende haren.
 • Narcissus de Pelikaan – Narcissus heeft een enorme snavel waar hij veel vissen mee kan vangen. Ook heeft hij mooie halfronde vleugels in verschillende kleuren met borduursels.
 • Valentin de Piraat – Wauw, dit is de vetste gehaakte piraat die ik ooit heb gezien. Inclusief gouden tanden, houten poot en papegaai. Op zijn armen heeft hij stoere tatoeages. O en uiteraard heeft hij een ooglapje.
 • Poirot de Zaagvis – Een wijze vis met een bolhoedje en brillenglas. Hij heeft ook veel geborduurde details.
 • Ernest de Zeemeeuw – Duidelijk een bereisde zeemeeuw met zijn gestreepte coltrui aan en rode muts op.
 • Neville de Zeehond – Een lekker bolle zeehond met een streepjestrui aan en een petje op. Hij leunt stoer op zijn zijvin.
 • Triton de Walrus – Triton heeft een gestippelde zwemband om. Hij moet trouwens wel wat voorzichtig zijn dat hij die niet lekprikt met zijn slagtanden.
 • Zeester, Schelpen en kleine Visjes – Patronen van 3 schelpjes, 3 visjes en een zeester.

Sfeerimpressie Amigurumi aan Zee

Boek Review Amigurumi aan Zee

Bestellen

Het boek is beschikbaar als paperback en te koop bij lokale boekhandels of wolwinkels voor € 17,50. Je kunt het boek ook als E-book aanschaffen.