Review Alles is Haken Saskia laanMijn eerste indruk van het boek ‘Alles is Haken’ is….. wat staat er veeeeeel in. Moet je mijn samenvatting hieronder eens zien! Ik denk als je alles uit dit boek zou willen haken, dat je toch zeker een jaar zoet bent.

Het boek ziet er heel gezellig uit met mooie foto’s, waardoor je eigenlijk direct wel aan de slag wilt. Aan het begin van het boek staan tips over haken en ook de haaksteken worden uitgelegd. Ook leuk is de toelichting over kleurgebruik. Ik ben blijkbaar een herfsttype en daar staan diepe warme kleuren bij. Oei… dat ligt niet veel in mijn kledingkast moet ik zeggen.

Wat ik wel prettig vind aan het boek is dat er zowel een geschreven haakpatroon is als een haakdiagram. Vaak vind ik haakdiagrammen meer duidelijkheid geven over de opbouw van een patroon. Voor veel patronen is wel enige ervaring met haken aan te raden.

Het boek heeft 128 pagina’s. Het boek kost ongeveer € 17,50. Als ik dit vergelijk met andere haakboeken is dit een normale prijs.

[bol_product_links block_id=”bol_5a52369d34312_selected-products” products=”9200000057138012″ name=”alles is haken” sub_id=”” link_color=”000817″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FDECF4″ border_color=”CCCCCC” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Inhoud boek

. Vlaggenlijn – Een filet gehaakt vlaggetje met een randje eromheen. Leuk idee om de vlaggetjes te verwerken aan een mooi lint.
. Vlaggentas – Bij dit patroon worden dezelfde vlaggetjes verwerkt tot een schoudertas.
. Poncho – Een grof gehaakte gestreepte poncho (haaknaald 7). Ik vind het een moderne poncho die ten minste niet zo lang is, zodat je hem makkelijk ook naar je werk aan kunt.
. Poncho voor kinderen – Dezelfde poncho, maar dan met vrolijke kinderkleuren. Een heel ander gezicht en toch hetzelfde patroon (maar dan kleiner).
. Rond kussen met stippen – Een leuk kussen als je van opvallend vrolijk houdt. Geen moeilijk haakpatroon, dus prima voor beginners.
. Ruitendeken – Een deken die bestaat uit allemaal gehaakte ruitjes (filet gehaakt). Ik zou persoonlijk de afwerking wat anders doen zodat hij netjes vierkant wordt.Alles is haken
. Ruitensjaal – Met het zelfde ruitje als de deken gehaakt, maar nu verwerkt in een chique ogende sjaal met een mooi randje.
. Ruitjes mand – Een mandje die wederom gemaakt is met hetzelfde ruitje. Het mandje doet een beetje koninklijk aan. Leuk om te zien dat je met 1 patroon zoveel verschillende dingen kunt maken.
. Bloemenkussen – Een kussen van opengewerkte granny’s met een bloem in het midden.
. Kindersjaal – Ook gemaakt van de opengewerkte granny met bloem.
. Laptophoes – Gehaakt met een erg leuke steek moet ik zeggen.
. Tulpenkussen – Een mooi dicht rond kussen gehaakt met de bobbelsteek.
. Tulpenkrukje – Een krukje omhaakt met eveneens de bobbelsteek, mooie kleurencombi.
. Reliëfdeken – Errug mooi. Heeft best veel weg van de Droomdeken van wolplein. Gehaakt met kabels, de bobbelsteek en bloemetjes.
. Colsjaal met reliëfpatroon – Niet mijn smaak persoonlijk. Het lijken net legoblokjes 🙂 Maar voor mensen die van vrolijke gekke haaksels houden is het wellicht geweldig.
. Slofjes – Eenvoudige ballerina slofjes met een bloemetje erop.
. Helderblauwe omslagdoek – Door deze omslagdoek zit een leuk lint verwerkt, dat vind ik nou eens een idee. Geeft het net wat extra’s.
. Randje voor fleecedeken – Heb je geen zin om een hele deken te haken, maar wil je toch iets bijzonders op je bank hebben, dan is het natuurlijk heel leuk om een mooie rand om een fleecedeken te haken.
. Roze Sjaal – een romantische opengewerkte sjaal met een rand van bloemen granny squares.Alles is haken
. Lampionnen – Omhaakte lampionnen met bloemen granny squares
. Tasje – Een klein tasje met bloemen
. Vest – Een heerlijk lang vest met een leuke bloem erop.
. Kindervest – Is een leuke zachte bolero.
. Rond vloerkleed – Superleuk voor op de slaapkamer. Ongeveer 1 meter doorsnee.
. Ronde bloemenonderzetters – Zijn wel leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel eens leukere heb gezien.
. Kanten omslagdoek. Een grof gehaakte omslagdoek, waarbij haaknaald 12 is gebruikt.

Wil jij me mening over dit boek ook graag delen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.

Lisa