Boek alles is haken Home

Met 125 pagina’s is het boek ‘Alles is haken Home’ van Saskia Laan een behoorlijk dik boek en er staan heeeel veeel patronen in. Dit is een boek waar ieder wel iets leuks in kan vinden, niet alles is mijn smaak maar dat kan natuurlijk ook niet. De tekst is duidelijk te lezen en het boek bevat mooie duidelijke foto’s. Voor de liefhebbers van chunky garen is het een geweldig boek. Het zijn veelal wat grovere haakpatronen.

In het boek vind je per patroon de verwachte haaktijd indicatie. Handig, maar meestal weet je dat zelf ook wel een beetje in te schatten. Zelf denk ik dat een indicatie voor de moeilijkheidsgraad makkelijker is voor veel haaksters.

Het boek begint met wat informatie over haken en de basissteken. Prettig dat er ook zoveel haakdiagrammen in het boek staan. Dat vind ik zelf altijd een stuk duidelijker. De kosten van het boek bedragen ongeveer € 17,50.

[bol_product_links block_id=”bol_5a50be336423e_selected-products” products=”9200000075900845″ name=”Alles is haken home” sub_id=”” link_color=”000817″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FDECF4″ border_color=”FDECF4″ width=”202″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De haakpatronen

. Tunisch Kussen – Het boek begint met een eenvoudig tunisch gehaakt kussen. Hiervoor moet je de Tunische basissteek en de Tunische Lussteek kennen. Op het kussen zitten bloemetjes bevestigd.

. Zeshoek kussen – Een kussen van 60×60 cm die bestaat uit allemaal gehaakte zeshoeken met een bloem erin. Het is vrij open haakwerk, dus je hebt wel een kussenhoesje voor eronder nodig. Het patroon is geschreven uitgelegd en met een diagram (handig).

. Zeshoek krukhoes met tulpjes – Is gehaakt met haaknaald 9. Voor mij is het patroon wat te grof, ik hou van wat fijner en dicht haakwerk. De tulpjessteek is wel grappig. Lijkt een beetje op de popcornsteek.

. Zeshoek Deken met Tulpjes – Een vrolijke deken met een leuke structuur door de tulpjessteek. De deken bestaat uit allemaal gehaakte zeshoeken die je aan elkaar zet.

. Nopjeskussen – Een van mijn favorieten in het boek. Een okergeel kussen in een mooie noppensteek. Erg leuk. Maar ook hier wederom is kijk je door het haakwerk heen, dus zorg wel voor een passend binnenhoesje. De afmeting van dit kussen is 30×50. Niet zo een standaard maat, dus wellicht kan je het binnenkussen het beste zelf maken als je handig bent op de naaimachine.

. Dreadlock Vaas – Wel een leuk effect, een vaas gehaakt van vasten met heel dik zacht garen, lijkt wel een soort van lontwol. Gehaakt met haaknaald 35! Geen idee hoe haaknaald 35 eruit ziet, maar het klinkt als een hele bezemsteel 😉

. Mandje in Ananassteek – Een leuk steekje, lijkt wel een beetje gebreid. Gehaakt met haaknaald 12, dus weinig haaktijd. Handig mandje voor op de badkamer bijvoorbeeld.

. Kobaltblauw vest – Het is een heerlijk dik lang vest gehaakt met stokjes. Ik denk dat hij best goed te doen is om te haken.

. Grasgroen vestje – Dit is een heel leuk kindervestje. Het vestje is gedeeltelijk tunisch gehaakt. De rand is gehaakt met de stersteek. Dit is een patroon voor gevorderden, maar wel erg leuk.

. Zeepzakjes – Zeepzakjes gehaakt in verschillende Tunische steken. Leuk om de steken mee te oefenen. De Tunische breisteek vind ik mooi zeg.

. Kussen met kleurverloop – Een kussen met zachte kleurtjes van 40×60. Hij wordt met een dubbele draad gehaakt en haaknaald 7. Het kussen wordt in een spiraal gehaakt, dat ziet er netjes uit.

. Etui – Een etui met een beetje een kabelachtige structuur.

. Stersteek Poef – Een opengewerkt rond kussen met een sterrensteek gehaakt. Het gebruikte garen ziet er heel zacht uit.

. Zigzag Sjaal – Een dikke bredere sjaal gehaakt in een zigzagpatroon. Ik vind de kleuren leuk, maar voor mij is hij te grof.

. Romantische omslagdoek – Deze omslagdoek vind ik meer een shrug of vestje, hij heeft ook mouwtjes. Heel leuk origineel ontwerp. Weer eens wat anders.

. Plantenhangers – Je haakt eigenlijk een hoesje om een potje of glas heen en die hangt aan draden.

. Witte sjaal met gele stippen – Doet een beetje als een koninklijke sjaal aan met een goudachtig randje. Chique met met een knipoog.

. Roze Bolero – Een vestje met korte mouwen voor kinderen. Gehaakt met haaknaald 7. In het vest is de nopjessteek gebruikt.

. Granny tas – Mijn moeder vond hem erg leuk. Ik vind hem wat minder. Kwestie van smaak dus. Wel heel makkelijk te haken, je hebt er 3 grote granny’s voor nodig.

. Blauw-Wit gestreepte omslagdoek – Eenvoudig patroon met grof garen gehaakt.

. Krukhoesje met glitters – Een krukje gehaakt in verschillende steken in pasteltinten.

. Doily Opbergmand – Een mand gehaakt van doily’s om een ring heen. Grappig bedacht, maar wat er gebeurt als je niets in de mand hebt zitten?

. Dromenvanger – Dromenvanger met felle kleurtjes

. Doily Mandjes – Ronde open mandjes die je zal moeten stijven om de juiste vorm te behouden.

. Okergele Sjaal – Leuk! Wel weer heel dik garen én ik zou hetmeer een omslagdoek noemen. Het is een erg brede sjaal waarin een soort kabelstructuur is verwerkt door middel van reliefstokjes en reliefmoesjes.

. Retro Gordijntje – Inderdaad een beetje hippie-achtig met franjes aan de onderkant.

. Theedoekrand – Altijd leuk om een eenvoudige theedoek iets bijzonders te geven. Het maken van de gaatjes voor de steken lijkt me wel lastig (met een stopnaald)

Wil jij jouw mening over dit boek ook delen? Laat dan hieronder een reactie achter!
Lisa